Make your own free website on Tripod.com
OBRES A LES CARRETERES PROPERES A ARNES
 
octubre de 1999
 
Des de fa uns mesos les dues carreteres d'accés a Arnes des de Catalunya: la T-330 per Prat de Comte (direcció Tortosa), i la T-334 per Bot (direcció Gandesa) estan en obres.
 
Les obres començaren primer a la T-334, entre Bot i Horta de Sant Joan.
Es va procedir a tallar les corbes més perilloses (com la del recentment restaurat Mas del Cigarrer), i a traçar de nou alguns trams complicats (com la pujada de les Güengues a la sortida de Bot, i els contraforts dels Pesells, vora el Coll d'en Sabater). També es va renovar el ferm amb asfalt de bona qualitat, es va pintar la linia longitudinal central, i es van posar proteccions als trams més aeris.
 
En definitiva, una millora substancial en una carretera que, com en totes les d'aquest sector de la comarca, no s'havia tallat ni un sol revolt des que es van construir ara fa prop de quaranta anys. El fet que aquesta sigui la ruta que fa a diari l'autocar dels escolars fins a Gandesa feia molt necessària aquesta actuació. Les obres acabaren a finals del proppassat estiu.
 
La baixada de les Güengues, arribant a Bot. Durant les obres. Juny 1999.
 
En segon lloc, en execució des de l'estiu i afectant directament al terme d'Arnes, tenim les millores a la T-330 des de Prat de Comte a Arnes.
Les obres corresponen a la resolució 4.8.1998 de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat, publicada al DOGC el dia 31.8.1998, per les que s'arrangen els encreuaments d'Horta i Arnes i diversos punts negres entre Arnes i Prat de Comte.
 
Pel que fa a la remodelació de l'encreuament d'accés a Arnes, les obres consisteixen en rebaixar el perillós canvi de rasant de les Tres Creus, eixamplant la carretera per a permetre un carril de desviament i carrils d'acceleració i decceleració.
 
També al terme d'Arnes, vora el pont del riu dels Estrets, s'està retraçant la carretera per suavitzar diversos revolts perillosos a ambdós costats dels riu. A la banda d'Arnes, les tres o quatre corbes que baixen fins al pont s'eliminaran completament ja que s'ha buscat un traçat alternatiu, que va recte des de la recta dels Plans fins al pont, en fort pendent. Als revolts en qüestió hi havia hagut molts accidents, dos d'ells mortals.
 
Al principi de les obres, amb les màquines ja treballant. Setembre 1999.
 
Al mateix paratge de les Neveres, però a l'altre costat del riu, les tres o quatre corbes ràpides que hi havia també s'han retraçat totalment per fer-les menys brusques i perilloses. En aquesta part de la carretera també hi havia hagut accidents amb força freqüència, algun d'ells mortal.
 
El pont està previst eixamplar-lo pel costat de llevant, ja que sinó esdevindria un coll d'ampolla molt perillós al final de varis quilòmetres de recta i trams ràpids. Esperem que dintre del possible es respecti l'arquitectura del pont, que té el seu encant.
 
Vora el pont dels Estrets s'ha construit un gual per on desvia la circulació mentre l'eixamplen.
 
Altres millores en aquesta carretera són a l'encreuament d'Horta, on també es faran carrils d'incorporació i de desviament; la corba de la Vídua vora Prat de Comte, on afortunadament s'han respectat els magnífics pins centenaris que la protegien; i tot el tram del Coll de les Armes del Rei, un quilòmetre molt perillós on es fica el gel a l'hivern, ple de revolts espectaculars com l'anomenat "la Plaça de Bous", de 180º, revolt gairebé diríem que entranyable per als conductors de l'autocar de línia de l'HIFE que baixa a Tortosa.
 
La inversió total del Departament d'Obres Públiques de la Generalitat en aquest tram de la T-330 és de 200 milions de pessetes.